Η αλήθεια πίσω από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις και πώς πρέπει να προληφθούν και / ή να αντιμετωπιστούν

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με τα χαμηλότερα επίπεδα σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων. Άλλοι κορυφαίοι ΣΜΝ, όπως η σύφιλη , η γονόρροια ή ο ιός HIV, δεν είχαν μεγάλη αύξηση στον πληθυσμό της χώρας από το 1996. Η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να προσφέρει ποιοτικές πληροφορίες σε όλους τους πολίτες σχετικά με το ασφαλές σεξ με διαφορετικούς οργανισμούς όπως ο Family Planning NSW, το τμήμα υγείας.

Ποιοι είναι οι αριθμοί των ΣΜΝ στην Ελλάδα;

Η χώρα είναι πολύ ασφαλής. Το έντονο έργο του τμήματος υγείας έχει δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα τα τελευταία 23 χρόνια.

 • HIV : Το 1996 οι αναφορές για λοίμωξη από HIV ήταν 5,0 ανά 100.000 άτομα. Μετά από σχεδόν 20 χρόνια, οι αναφορές νέων κρουσμάτων HIV σε νοσοκομεία με νέες περιπτώσεις είναι 4,2 ανά 100.000 έως το 2017. Κάθε χρόνο μεταξύ 1000 και 1100 νέων περιπτώσεων HIV αναφέρονται σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης του Ινστιτούτου Kirby.
 • Γονόρροια : Αυτός ο τύπος μόλυνσης έχει αυξηθεί σε πρόσφατες αναφορές. Σύμφωνα με τη μελέτη του Ινστιτούτου Υγείας και Πρόνοιας, οι περιπτώσεις γονόρροιας αυξήθηκαν από 36 σε 118 ανά 100.000 άτομα στη χώρα. Η έκθεση δείχνει ότι από το 2008 η αύξηση των αναφορών για νέες περιπτώσεις στη χώρα άρχισε να είναι πιο συνηθισμένη.
 • Χλαμύδια : Μόνο το 2016, αναφορές νέων μολύνσεων από χλαμύδια ήταν 71.751 σε εθνικό επίπεδο. Το πρόβλημα με αυτό το είδος λοίμωξης είναι ότι οι πλέον πληγείσες είναι οι νέοι ανήλικοι. Σε πρόσφατες αναφορές, η πλειοψηφία αυτών που μολύνθηκαν ήταν άτομα ηλικίας 15 έως 29 ετών από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Επί του παρόντος εκτιμάται ότι το Chlamydia έχει ποσοστό 375 λοιμώξεων ανά 100.000 άτομα.
 • Ηπατίτιδα : Η πρόληψη έχει καθοριστική σημασία για τη διατήρηση της ηπατίτιδας Β στα χαμηλότερα ιστορικά επίπεδα. Το 2017, μόνο 44 περιπτώσεις αναφέρθηκαν ανά 100.000 κατοίκους. Η ηπατίτιδα C έχει μειώσει την εμβέλειά της στη χώρα, από σχεδόν 100 αναφορές σε 44 μόνο γνωστοποιήσεις λοίμωξης ανά 100.000 άτομα σε λιγότερο από 20 χρόνια. Η εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα υπήρξε καθοριστική για την πρόληψη.

Ποια είναι η καλύτερη μορφή ασφαλούς σεξ στην Ελλάδα;

Το προφυλακτικό είναι ο βασιλιάς για πληρέστερη προστασία από το STis. Δυστυχώς στη χώρα μόνο το 21,4% του πληθυσμού προτιμά το προφυλακτικό ως μέθοδο αντισύλληψης. Επειδή οι περισσότερες γυναίκες είναι εκείνες που χρησιμοποιούν τα πιο αντισυλληπτικά προϊόντα όπως χάπια, ιού, ενδομήτρια συσκευή, εμφύτευμα κλπ. Μετά το προφυλακτικό, τα εμβόλια HPV και ηπατίτιδας Β βοηθούν να αποφύγετε οποιαδήποτε από αυτές τις δύο μακροχρόνιες λοιμώξεις.

Οι πιο ασφαλείς επιλογές για την αποφυγή STS είναι οι εξής:

 • Το πιο συνιστώμενο από τους επαγγελματίες είναι να κρατήσει έναν μικρό αριθμό σεξουαλικών συνεταίρων. Συνήθως όχι περισσότερα από τρία ζευγάρια να κάνουν σεξ. Μια άλλη σημαντική πτυχή για τα ζευγάρια είναι η γνώση όλων των σχετικών με τη σεξουαλική τους ιστορία.
 • Το προφυλακτικό στο στοματικό σεξ είναι σημαντικό. Παρόλο που είναι βαρετό για μερικούς ανθρώπους, αυτό το είδος πρακτικής εμποδίζει σε μεγάλο βαθμό την εξάπλωση των ΣΜΝ.
 • Αποτρέψτε τον άνθρωπο από την εκσπερμάτωση στο εσωτερικό του κόλπου ή κατά το πρωκτικό σεξ μέσα στην πρωκτική κοιλότητα.
 • Κατά τη διάρκεια του στοματικού φύλου, αποτρέπεται ο άνθρωπος από την εκσπερμάτιση στο στόμα, ή το σπέρμα παραμένει πτώση στα μάτια.

Γενικά, οι γυναίκες στην Ελλάδα είναι εκείνες που πρέπει να φροντίζουν περισσότερο τα ΣΜΝ, καθώς είναι αυτές που εκτίθενται περισσότερο από την επαφή με υγρά όπως το σάλιο ή το σπέρμα. Ο καλύτερος λαμβάνει μεγαλύτερο φορτίο σεξουαλικών υγρών όταν έχει επαφή με έναν άνδρα, αλλά περιλαμβάνει και σεξ με άλλες γυναίκες.

Είναι συνηθισμένο να πάρετε ένα ΣΜΝ;

Δεν είναι συνηθισμένο, αλλά αν δεν φροντίζετε τη σεξουαλική σας ζωή, θα κινδυνεύετε να αναθέτετε οποιοδήποτε είδος ΠΝΕ. Η χρήση προφυλακτικών είναι απαραίτητη ειδικά με νέους συνεργάτες. Αλλά το επίπεδο της αταξίας ενός ατόμου θα παίξει καθοριστικό παράγοντα με τις λοιμώξεις, ανεξάρτητα από τη χρήση του προφυλακτικού, η ασυδοσία είναι η αιτία των περισσότερων ΣΜΝ.

Πού να αγοράσετε ασφαλή σεξουαλικά προϊόντα στο διαδίκτυο στην Ελλάδα;

Τα προφυλακτικά μπορούν εύκολα να αγοραστούν στο Elladafarmakeio, τα καλύτερα εμπορικά σήματα όπως το Durex από $ 13.74 για ένα πακέτο 30. Άλλες μάρκες διατίθενται ως LifeStyles και Naked 24 πακέτο για μόνο $ 11.99. Ένα άλλο online κατάστημα για να αγοράσει προφυλακτικά είναι Ebay.com , είναι ένα κατάστημα που ειδικεύεται σε προϊόντα για τη σεξουαλικότητα και την ποικιλία των προφυλακτικών είναι πολύ μεγαλύτερο. Προφυλακτικά με γεύσεις, επιπλέον λιπαντικό και άλλα χαρακτηριστικά από $ 10 ανά πακέτο με 10 προφυλακτικά ή περισσότερα.

2 Comments

 • Fokionas Theodoros October 23, 2019 Reply

  Πήρα κάποτε σύφιλη από τον φίλο μου. Δεν είχα ιδέα ότι το είχε ή μάλιστα μου εξαπάτησε μέχρι να είχα ερεθίσει τους ιδιωτικούς μου και να πάω στον γιατρό. Επιβεβαιώθηκε ότι είχα σύφιλη και ο φίλος μου ήταν το μόνο άτομο που θα μπορούσε να μου το έδωσε. Τον αντιμετώπισα και αναγνώρισε την εξαπάτηση. Ευτυχώς, έχω απαλλαγεί από το STD και αυτόν.

 • Efthimios Patras October 23, 2019 Reply

  Εγώ σε μια υπαίθρια δημόσια καφετέρια, ότι μια γυναίκα μιλούσε για μια λοίμωξη από έναν πρόσφατο σεξουαλικό σύντροφο. Υποψιάστηκε ότι το συνέπραξε επειδή δεν πλύθηκε τα χέρια του πριν από τη συνάντησή τους και φάνηκε στην βρώμικη πλευρά, ίσως να μην ντους. Πήγε στον γιατρό και του δόθηκε αντιβιοτικό. Ορκίστηκε να μην έχει ποτέ μια βραδινή στάση με έναν ξένο να προχωράει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *